9. června 2023

Díky za svatý boj proti cyklistům!

Vážená paní poslankyně Zuzano Ožanová, chci Vám poděkovat za Váš svatý boj proti cyklistům!

Již naši dědové přece věděli, že silnice se staví pro auta. Ta moderní jsou bezpečnější, rychlejší a větší. Na nějaké cyklisty a chodce už není prostor ani čas. A hlavně nervy. Není nic horšího, než když se silným autem trčím v koloně a cyklista mě vesele a bezohledně objíždí! Nebo když zoufale hledám místo k parkování a jen auto někam upíchnu, hned dostanu pokutu za stání na chodníku nebo přechodu pro chodce. Myslím, že řidiči jsou diskriminováni! Vždyť kdo by dnes chtěl chodit pěšky?

Cyklisté a chodci státu nic nepřinášejí. Neplatí za naftu, povinné ručení ani silniční daň. Nepotřebují autoškolu, protože nemají řidičák. Nekoupí si ztracenou SPZ, nepřezouvají na zimu pneumatiky, nejezdí na STK a nemají emise. A to dnešní auta skoro ani nesmrdí.

Autem se jezdit musí, to uzná každý. Kdo by na kole odvezl starou babičku do nemocnice nebo ledničku do opravny? Do práce si člověk potřebuje dovézt notebook. A děti? Copak byste je pouštěla do školy pěšky nebo na kole? V tom provozu? To by člověk musel být blázen!

Vaše návrhy jsou logické a bezchybné: na co mají mít cyklisté na silnici bezpečný odstup, když v lese, kam správně patří, odstup od stromů také nemají? Jestli chtějí bezpečí, ať jezdí povinně v helmách! Ochrana patří ke každému sportu. Sporty jsou nebezpečné a sportují jen šílenci. Bylo by krajně nerozumné, aby si dělali tělocvičnu ze silnic, a tím ještě obtěžovali nás, kteří jim to všechno, včetně léčení, pak musíme zaplatit.

Já myslím, že můžeme být, v zájmu naší bezpečnosti, ještě přísnější. Jak Vy sama správně vystihujete: „Je zcela standardní, že jsou chodci sráženi jako kuželky jízdními koly či koloběžkami.“ Tak proč je na ty stezky vlastně pouštíme? Ať si šlapou doma na rotopedu a neohrožují nás, slušné občany! Holota!

Paní Ožanová, nešetřete je! Škoda rány, která padne vedle! Děkuji, že jste.

Váš skalní fanoušek


Satirická glosa vyšla v MF Dnes (9. 6. 2023).

Žádné komentáře :

Okomentovat